Huisregels Loopgroep Gouda

De hardloopgroep "Loopgroep Gouda" verenigt een aantal mensen die wekelijks onder begeleiding van gediplomeerde trainers voor hun hobby en of conditie hardlopen. Het gaat om mensen die met elkaar zonder een strikt club of verenigingsverband aan hardlopen doen. Om misverstanden te voorkomen en duidelijkheid te hebben in het omgaan met elkaar en de trainers zijn spelregels opgesteld in de vorm van onderstaande code.

 1. Deelname aan de loopgroep is vrijwillig en geschiedt op eigen risico.
 2. Iedere loper gaat zelf na via een eventuele medische test of er geen beperkingen zijn voor het deelnemen aan hardloopactiviteiten. Mocht er sprake zijn van tijdelijke of acute blessures dan wordt dit gemeld aan de trainer.
 3. Plezier in het samen hardlopen staat bij ons voorop! Wijs zo nodig medelopers op onjuist, onsportief of onveilig gedrag.
 4. Merk je dat iemand niet goed in zijn vel zit? Spreek hem of haar in eerste instantie zelf aan. Meld het aan de trainer of iemand die je vertrouwt.
 5. Ben je nieuw in de groep? Doe moeite de anderen te leren kennen en geef anderen de kans om jou te leren kennen.
 6. Je komt trainen dus je bent gemotiveerd. Toon dat ook.
 7. Om te trainen hebben we een stukje organisatie, aantal spelregels en faciliteiten (website, trainers, plaats van samenkomst) afgesproken. Respecteer deze afspraken en zorg steeds tijdig voor je afgesproken (financiƫle) bijdrage.
 8. Kom op tijd voor de training, dat wil zeggen minstens vijf minuten voor aanvang, zodat de trainer tijdig kan starten. Kun je een keer niet komen laat dat dan tijdig aan de trainer weten via WhatsApp, telefoon, sms of e-mail.
 9. We lopen ieder op eigen niveau mee met een door de trainers opgesteld trainingsprogramma. Daarbij kunnen ook eigen wensen van lopers worden ingepast. Wanneer het programma is vastgesteld respecteren we de aanwijzingen van de trainer(s).
 10. Als je iets niet goed begrijpt vraag dan om uitleg. Communiceren door de trainers blijft mensenwerk. Misverstanden met als gevolg blessures door onjuiste uitvoering van een techniek moeten we zien te voorkomen.
 11. We lopen voor een groot deel op de openbare weg, we houden ons uiteraard aan de verkeersregels. Indien nodig dragen we voor de veiligheid reflecterende hesjes of andere hulpmiddelen.
 12. Wanneer we individueel of als groep deelnemen aan loopevenementen, staan we voor fairplay tegenover tegenstanders/mede-atleten, scheidsrechters/organisator en publiek.
 13. We gebruiken WhatsApp voor het delen van praktische en leuke informatie. Het delen van deze berichten buiten deze groep mag alleen met toestemming van alle betrokkenen.