Onze trainers

Elke training is verantwoord opgebouwd met een gevarieerde warming-up, loopscholing, kern en een cooling-down. De training wordt verzorgd door een gediplomeerde trainer. In totaal lopen we gemiddeld tussen de 7 en 12 km. Tempoverschillen zijn geen probleem; om de paar minuten keren de snelle lopers terug naar de rest van de groep, of lopen een rondje extra.

Andy Koolmees

Mijn naam is Andy Koolmees. In mei 2010 werd ik benaderd om trainer te worden bij Fastfoot. Daaruit is in 2011 Loopgroep Gouda ontstaan. In 2011 rondde ik het praktijkexamen Looptrainer 3 van de Atletiekunie met succes af. Tijdens mijn werk als (enter)t(r)ainer vind ik het vooral leuk om mensen fitter te krijgen. Als looptrainer is het goed om lopers af en toe uit te dagen en hun grenzen te verkennen, maar het is nog meer een kunst om mensen af te remmen. In hun enthousiasme lopen beginners vaak te hard, met daardoor grotere kans op blessures. Het gezond en op verantwoorde wijze bewegen staat voorop bij mij. Tot ziens op de trainingen van Loopgroep Gouda op woensdagavond.

Jos van der Borgt

Mijn naam is Jos van der Borgt, ik ben trainer en loper bij Loopgroep Gouda. Ik heb zelf loopervaring in mijn jeugd met veld- en straatlopen en afgelopen jaren met marathons (lange afstanden). Eind 2010 heb ik ook mijn diploma Looptrainer 2 van de Atletiekunie behaald. Elk jaar volg ik daarnaast bijscholing op looptechnisch en medisch gebied (EHBO/reanimatie). De belangrijkste aandachtspunten voor de te begeleiden lopers zijn voor mij: plezier, ontspanning, fit worden en fit blijven. Naast het hardlopen met in de training de nodige afwisseling wat betreft parcours en loopprogramma, is het belangrijk dat we aandacht hebben voor een gevarieerde warming up. Deze zullen we al "spelenderwijs" doorlopen met zo mogelijk wat hulpmiddelen. Tot ziens op een van de trainingen!